V polovině června jsme se organizačně spolupodíleli na úžasné akci pořadané společností Citroën Česká reublika při příležitosti výročí značky DS. Ta v letošním roce slaví hned dvě významná jubilea – je tomu 60 let od představení ikonického modelu Citroën DS a v červnu to bude rok od vzniku samostatné značky DS. Obě výročí značka DS oslavila během velkolepé spanilé jízdy historických i novodobých vozů DS pod názvem DS Experience Day, která se uskutečnila v neděli 14. června na trase z Mnichovic u Prahy na zámek Chyše v západních Čechách.

Před šedesáti lety byl veřejnosti poprvé představen jeden z nejzásadnějších automobilů minulého století, který navždy změnil vnímání značky Citroën a předurčil tohoto francouzského výrobce k produkci vytříbených, elegantních a technicky pokrokových modelů. Citroën DS je stále vnímán jako fenomenální ikona automobilového designu a nejen při pohledu na jeho tvary, ale i při komfortní jízdě, by mu nikdo nehádal šest křížků. Neméně důležitou novodobou událostí související se značkou DS bylo její „osamostatnění" v červnu loňského roku, od kdy se prezentuje už jen jako DS bez přímého spojení s Citroënem.

První ročník DS Experience Day se uskutečnil 14. června 2015 a byl nezapomenutelnou příležitostí k setkání historických a novodobých vozů DS a jejich majitelů, nikoliv však staticky, ale rovnou formou slavnostní společné vyjížďky s nádechem spanilé jízdy a soutěže historických vozidel. Akce odstartovala v neděli ráno v Mnichovicích u Prahy a přes hlavní město a zastávku na Kladně přivedla po poledni účastníky přes malebné silničky Křivoklátska do nádherného prostředí zámku Chyše zhruba 35 kilometrů od Karlových Varů, kde navazoval atraktivní doprovodný program pro širší veřejnost za účasti Marka Ebena a Simony Krainové.

Během zhruba 170 kilometrů čekala na posádky řada dovednostních úkolů hodnotné ceny a navigace po trase byla charakterem podobná veteránským soutěžím, což je vždy zárukou nezapomenutelného zážitku. Účast byla pro majitele historických i moderních vozů DS zdarma, byla však omezena na 60 automobilů.

Simona Krainová DS EXPERIENCE DAY 2015

Simona Krainová DS EXPERIENCE DAY 2015 2

176 DS EXPERIENCE DAY 2015

047 DS EXPERIENCE DAY 2015

Marek Eben DS EXPERIENCE DAY 2015

Nike air jordan SneakersNEW BALANCE